pühapäev, 17. märts 2013

kodus

Xlendi mäe otsast
Päris koju pole jõudnud, aga Eestis küll. Aga usun, et mu põrandahari seisab ikka veel lumehanges püsti, prrrrrr, kui külm siin on. Lootsin, et tagasi tulles on siin suur kevad käes.
Tallinlastele lohutuseks, et Maltal on tänavas inimese kohta auke rohkem. Seal on igale inimesele 10 auku ja mõni päris suur :) Ja lappimine käib lihtsalt- labidaga plärts asfalti või betooni peale ja voila. Ei mingit freesimist ja tasandamist.
Mis meelde jäi (ei ole edetabel)
Sisalikud, palju sisalikke
Kassid, palju kasse (pühad aga kartlikud loomad)
Päike
Meri, see hull tormine meri ja lained ja värv.
Malta (Gozo) politsei- nad on tavaliselt lihtsurelikud inimesed, n.ö. meie hulgast, teevad ka suitsu ja joovad õlut, tervitavad tänaval rõõmsalt oma tuttavaid ... ja peavad ka korda.
Liiklus, vasakpoolne. Harjud lõpuks, aga võid ikka unustada.
Kohutavalt suured portsud, võtad küll "starteri" aga ikka hull söömine. Ja, et sul ikka oodates igav ei hakkaks, siis käib sinna juurde firma eelroog. Mina sain eelroast juba kõhu täis.
Kohutav linnutapmine. Kajakas lausa haruldus, vette vaadates ei näinud erilist liigirikkust.
Väga palju oli kortereid- maju müüa.
Kameeleon (kuidas saab nii aeglaselt liigelda?)
Veepuudus.
Puude puudus.
Vastikud ohakad, vaata kuhu astud!
Soolapannid- vannid.
Liivakivi- võimalik jälgi temasse kraapida, aga ikkagi pole meri neid saari minema uhanud.
Palju oli inglismaa pärandit. Bussid, autod(Range Rover), telefoniputkad, postkastid jne. Poes kaupa rohkelt Inglismaalt, Iirimaalt jne.
Ei näinud kordagi naisterahvast põldu harimas. Harimiseks kas iidne suur kõblas või motoblokk.
Maltalase hobiks on linnutapmine ja  linnukoerte pidamine, hobuste hipodroomisõit, "reinzroveriga" maatikusõit, jalgpall, aialapikese pidamine.
Kirikus käiakse usinasti, kirikud on iga suurema künka otsas ja suured- kaunid.
-----
Kas ma tahan sinna tagasi?
Jah
Aga ainult Gozo- Gomino, Malta peasaare jätaks teistele :) Ma ei saanud peasaarelt mitteüht positiivset emotsiooni, aga see on minu  probleem. Gozo on rahulikum ja oluliselt puhtam, rahvast vähem. 2 nädalaga ei jõudnudki kõiki nurgataguseid läbi nuuskida. Samas võib ühe päevaga vabalt Gozo vaatamisväärsused ära vaadata ja kaduda sealt. Oleneb inimesest. Mida ta  tahab.
Palavaga sinna ei tahaks, mulle oleks see piin. Oleks vist seal märts- aprill ja oktoober- november. Suvel on õitsvaid puid- põõsaid jälle rohkem ja ujumisvõimalus (kohti kus ujuda, on vähe)
Elu kohapeal pole teab, mis kallis, hooajal kindlasti hinnad tõusevad. Aga sinna saamine on kallis lõbu.
Võib sättida erinevaid lennukeid ja odavamaid variante aga lõpuks pead sa taidlema lennujaamade ja ööbimiste või teab, mis trikkide abil- kas see odavam tuleb? Ei usu. Seiklust kindlasti. Siis võiks see omaette eesmärk juba olla. Aga, kui tahaksid lihtsalt Gozol puhata, kima otse kohale. Ehk sügisel üritan sinna uuesti saada, krt seda teab, ma ei tea, mis ma hommegi teen :P
-----
Räägitakse, et Euroopa lennufirmad on pankroti äärel! Ei tea, lennujaamad ja lennukid olid rahvast puuki täis.

nüüd on aeg kodus Malta bussidega mängida ja reisi meenutada



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar